YaMoRC Producten uitgelegd, ontdek dit nieuwe merk bij DTS!

In dit artikel vertellen wij u alles over de YaMoRC Digitale techniek en krijgt u de YaMoRC Producten uitgelegd. We hebben de tekst aangepast naar de huidige stand op 10 juni 2023!
Dit artikel is gepubliceerd in Rail Magazine 401 – Word nu abbonnee!

YaMoRC Logo

YaMoRC – Daar heb je alwéér een modelspoor bedrijf

Ik ga meteen met de deur in huis vallen: Ja, ik heb een commercieel belang bij de Digitale techniek van YaMoRC. Zo dan is dat er maar vast uit, want mijn commercieel belang is niet wat het lijkt. De mensen die me een beetje kennen weten dat ik fan ben van vele digitale systemen en mijzelf zeker niet laat beperken tot een specifieke richting of fabrikant. En daar zit dan ook direct de kern van het belang: Ik moet namelijk met al die producten werken. Een verkeerde keuze kan resulteren in een modelbaan die niet naar de wens van de klant functioneert. Toen ik gevraagd werd om een artikel te schrijven over dit nieuwe merk hoefde ik daar niet heel lang over na te denken. Ik schrijf dit artikel over het merk dan ook meer als een verslag over hoe ik de reis naar de lancering van YaMoRC heb ervaren, en hoe ik langzaam fan ben geworden van de producten. In dit artikel zal ik proberen u de YaMoRC producten uitgelegd te krijgen 🙂

Kwaliteitvraag van YaMoRC digitale techniek staat voorop

Als baanbouwer automatiseer ik modelbanen van diverse schalen met diverse digitale systemen. Of een modelbaan een hybride Dinamo-systeem nodig heeft, een Z21 met R-Bus of LocoNet, Een EcoS, Intellibox of een Central Station met S88 modules. Het is me om het even welk merk ik gebruik. Mijn keuze wordt deels bepaald door mijn praktijkervaring met de producten in combinatie met de soort baan die ik aan het bouwen ben. En de producten die ik gebruik zijn van diverse merken, merken die net als ik ondersteuning en kwaliteit hoog hebben staan. En als “specialist” moet je ook breed kunnen zijn in de systemen die je wilt gebruiken. Vooral omdat elk merk zijn eigen voor- en nadelen heeft. Elk systeem maakt een eigen balans tussen Plug-and-Play en vrijheid. Maar voor mijn gevoel miste ik, in al het op de markt zijnde aanbod, een nieuw geluid, iets wat een beetje roering zou brengen in de gevestigde orde. Want laten wij eerlijk zijn, echt veel innovatie is er al jaren niet echt meer geweest.

Hier kwam verandering in toen, de voor vele niet geheel onbekende, Karst Drenth zijn nieuwe label YaMoRC introduceerde. Ik werd al snel getriggerd, want hier kon best wel eens een iets moois uit voortkomen. Karst is voor mij geen onbekende en wij weten allemaal wat er uit zijn koker kan komen. Denk o.a. aan de door hem ontworpen, succesvolle producten van Rosoft en Digikeijs. En als hij besluit om onder eigen merk te gaan ontwikkelen, produceren en verkopen, dan kan het niet anders zijn dat wij iets bijzonders gaan meemaken.

YaMoRC producten onder de modelbaan
YaMoRC decoders onder de modelbaan terwijl ze worden ingeregeld met de software

Support en ontwikkeling

Als ik een systeem installeer of verkoop wil ik kunnen bouwen op de kennis van de persoon die de producten ontwikkeld. Dit is voor mij een heel belangrijke voorwaarde om met een product te gaan werken. Als wij het even niet meer weten dan wil ik vertrouwen op het gegeven dat de producent meedenkt en oplossingsgericht handelt naar ons, en daarmee dus ook naar de klant.
In het traject voor de lancering van YaMoRC kreeg ik, onvermijdelijk, lucht van deze nieuwe aanstaande ontwikkeling en zocht ik contact met Karst. Gelijk bij de eerste ontmoeting merkte ik direct dat mijn voorwaarde voor ondersteuning geen probleem gaat zijn. Tegenover me zat een man die gepassioneerd vertelde over zijn plannen en producten. Het werd me al snel duidelijk dat het hem menens was om een goed ondersteunde productlijn in de markt te gaan zetten.

In het eerste gesprek dat ik had, op zijn werkplaats in Apeldoorn, wilde ik zeker niet onvoorbereid voor de dag komen. Ik had daarom een lijstje gemaakt met punten uit eigen ervaring met digitale systemen en een top 5 problemen uit onze helpdesk. Tijdens het gesprek kon ik echter al veel van deze punten wegstrepen, omdat bleek dat deze al door Karst waren verwerkt in zijn ontwerpen. Zoals velen weten is Karst zeer actief op diverse sociale media, en heeft hij goed geluisterd naar de wensen, maar ook klachten over bestaande producten die gebruikers daar vaak naar voren brengen.

Voor het bezoek aan Apeldoorn moest ik het vooral aanhoren. Ik ben echter zelf meer van het eerst zien, dan geloven, principe. Inmiddels heb ik het gezien en “geproefd” en mijn enthousiasme en vertrouwen zijn allesbehalve beschaamd!

Tijdens OnTraxs 2022 lanceerde Karst Yet another ModelRailroad Company, oftewel YaMoRC. Maar wat zijn die producten nu allemaal? En waarom al dat enthousiasme?
Nu, lees mee en oordeel zelf!

YaMoRC producten uitgelegd
YD8008 – Mosfets en Solenoids gebufferd in laag verbruik

YD8008 schakeldecoder
De YD8008, een unieke kijk op het aansturen van magneetspoelen
YD8044 Schakeldecoder met punstukpolarisatie
De YD8044, vartiant op de YD8008. speciaal voor wissels met hartstuk polarisatie zoals Roco, Piko en PECO.

Een korte omschrijving van wat u van de schakeldecoder YD8008 mag verwachten! En in alle opzichten is deze module een revolutie in modelspoortechniek. Nu zult u denken, jaja, lekker verkooppraatje! Mocht u op OnTraxs, de Digitale Infodagen, Houten Digitaal of in onze winkel zijn geweest dan kunt u zich misschien herinneren dat wij twee magneetspoelen aan het misbruiken waren.

In onze demonstratiemodule vol YaMoRC Digitale techniek, waar wij de YaMoRC producten uitleggen aan u, hebben wij een Märklin, en een Fleischmann magneetspoel gemonteerd welke is aangesloten op de YD8008. Sommigen weten dit al, maar neem dit van mij aan: Dit zijn echte moordenaars zijn voor schakeldecoders. Vaak gaan de uitgangen defect door de hoge afschakelpieken of gaan de aandrijvingen stuiteren. Om deze goed en betrouwbaar te laten functioneren dien je de aandrijvingen dan fysiek aan te passen. En dat hebben wij dus niet gedaan, want Karst zegt dat zijn module dit aankan! Gedurende de beursdagen hebben wij ze onderworpen aan een duurtest door de module constant achterelkaar de beide spoelen te laten schakelen, en wij hebben dit ook aan voorbijgangers gevraagd te doen. In een cyclus van 30 schakelingen achtereen waar andere schakeldecoders allang defect van zouden raken.

Duurtest

Inmiddels zijn de spoelen en de YD8008 nog steeds niet defect en kunnen wij eigenlijk wel concluderen dat de claim van Karst gegrond is. Deze decoder is anders dan de rest. Maar hoe komt dit nu? Eigenlijk heel simpel, door het gebruik van buffering en timing.

Als eerste buffert de YD8008 zijn energie. Een heleboel condensatoren slaan de energie op en zodra deze geladen zijn wordt de voeding afgeschakeld en wordt de gebufferde energie gebruikt om de uitgangen te schakelen. Elke uitgang kan tot 9,5 Ampère belast worden, dus ook de zware Solenoids van b.v. Peco, Gaugemaster en SEEP zijn geen issue voor de YD8008. Na het schakelen van de spoel opent de voeding weer en laden de condensatoren weer op. Zo vraagt de decoder nooit meer dan 380 mA van je voeding. Je kunt daarom concluderen dat je de gehele modelbaan kunt laten schakelen met een voeding van maximaal 500 mA. Hiermee verklein je direct de kans op o.a. brandgevaar door het gebruik van véél te zware voedingen voor een modelbaan!

Powerbank

Kleine opmerking: Als je er 10 hebt en die schakelen alle 10 tegelijk, verbruik je dus wel 10x 380 mA en die 3,8A is dan te veel voor een 500mA voeding. Deze mooie vrijheid heeft dus ook wel een klein nadeel. Die daarnaast gemakkelijk is op te lossen door op de centrale of software in te stellen dat er tussen elke schakelcommando een tijd zit van c.a. 500 ms. Als je dat doet dan kun je dus onbeperkt uitbreiden met een adapter van 500 mA.

Maar dit is niet het enige wat die stabiliteit veroorzaakt, de module heeft namelijk nog iets wat nieuw is, iets wat geen enkele ander schakeldecoder kan. En dat is een variabele puls tijd van 5 tot 1500 milliseconde op de uitgang. Standaard is de instelling 30 ms, meer als voldoende om elke magneetspoel netjes te bekrachtigen zonder dat deze door zijn eindafschakeling schiet. Ik moet wel toegeven dat de OC32 dit ook kan, maar persoonlijk zie ik dat product meer dan een alleskunner dan een plug-and-play decoder zoals de schakeldecoders.

Een product wat in mijn optiek de lat voor de competitie een flink stuk hoger weet te leggen!
De YD8008 is een schakeldecoder voor magneetspoelen waarop men 8 spoelen kan aansluiten. Er is ook een YD8044 waarmee je 4 magneetspoelen kunt schakelen gecombineerd met 4 puntstuk polarisaties.

YD8116 – Uitgebreider schakelen in de nieuwste generatie

blank
De YD8116 vrijheid in mogelijkheden en toch makkelijk in gebruik

Ik denk dat dit de licht- en seindecoder YD8116 wel een beetje kan beschrijven. Want is het nu een schakeldecoder, een seindecoder of een lichtdecoder? Het is een beetje van alles eigenlijk. Een decoder met 16 uitgangen die willekeurig instelbaar zijn in een functie naar keuze.

Dan denk je leuk dat kan de OC32 of de ESU Signal Pilot ook. Toch heeft de YD8116 echt wel iets vernieuwends, iets wat er al een poosje is, maar door de meeste fabrikanten nog niet is toegepast: DCCext. Weer zo’n term waar je niets mee kan …. Of toch wel? DCCext, ook wel DCC Extension, is de nieuwe norm voor schakeldecoders. De gebruikers van de OC32 kennen dit als Aspects, meerdere standen. Een principe dat nu ook genormeerd toegepast wordt in de DCC-normering.

In het conventionele systeem had men voor elk adres maar twee standen, rood of groen, aan of uit. Als je een sein had met 3 of meer kleuren, moest je een combinatie gaan maken van meerdere adressen en standen. Onnodig moeilijk en ingewikkeld en bovendien consumeerde je adressen die je niet voor iets anders kon gebruiken. DCCext maakt dit een stuk gemakkelijker met DCC aspects.

Aspect, een ander woord voor standen

Aspect komt uit het Engels en is een lastige term voor stand, eigenlijk praten wij over standen. Heel simpel uitgelegd, elk adres kan 256 standen toegewezen worden. Het Duits vertreksein (5 kleuren) heeft geen 3 adressen meer nodig, maar slechts 1 adres. Hierbij krijgt elke stand een eigen aspect, welke in de terminologie opgenomen zal gaan worden als DCC Aspect. Het volgende sein krijgt dan gewoon adres 2 enzovoorts. Zo blijft alles veel overzichtelijker, en met de YD8116 is dit mogelijk!

Ook is het mogelijk om bij een hoofd- en voorsein combinatie het voorsein automatisch op zwart te zetten. Dit is blijkbaar ook uniek, nooit geweten daarnaast, dit regelt de software meestal. Maar naast seinen kun je er ook kleine motoren zoals de MTB MP1 mee aansturen of verlichting op de modelbaan. Kortom, een prachtig mooi product dat simpel te programmeren is via elke LocoNet module van YaMoRC of via de YD9100 USB-interface.

YaMoRC YD6016 – Melden, filters en triggers, de wondere wereld van bezetmelders

YD6016LN - De basis van bezetmelding
YD6016LN – De basis van bezetmelding
YD6016ES - De slimme S88n bezetmeldmodule!
YD6016ES – De slimme S88n bezetmeldmodule!

Wellicht wel het meest intrigerende aspect van automatiseren: De bezetmelding en de blokken. Voor mij natuurlijk belangrijk want ik zoek nog een goede bezetmelder die ik op hele grote modelbanen kan gebruiken. Eerder, en zelfs met mijn eigen DTS88n productlijn, hadden wij wel eens uitdagingen op hele grote lay-outs van meer dan 100 blokken. Denk aan spookdetectie, klevende melders in die trend. Een echt goede LocoNet module was er niet, dat wat er was gaf veel storingen. Alleen S88 was redelijk stabiel op grotere aantallen en daarom viel mijn keuze vaak op blok gestuurde systemen zoals Dinamo omdat hier de aantallen irrelevant zijn. Tot de komst van de YD6016 productlijn van YaMoRC. Voor het eerst zie ik een LocoNet module die ik ook op de hele grote banen durf in te zetten!

Hoe dat mogelijk is? Ingangsfilters! Als eerste in de markt worden op de YD6016 modules alle ingangen gefilterd, zowel analoog als digitaal met instelbare aan- en uitvertraging, van inductieve en capacitieve storingen en ordinair slecht contact tussen wiel en rail. En hiermee zijn de LocoNet modules ook op lange afstanden en met lange spoorsecties uitstekend te gebruiken.

Maar er is nog een aspect wat hieraan meewerkt. De YD6016LN is de LocoNet module, welke op zijn beurt 5x een S88n module, YD6016ES, als uitbreiding mag krijgen. Je kunt dus elke LocoNet module uitbreiden met 5x 16 uitgangen. In totaal 96 uitgangen! Dat is heel handig om clusters mee te maken. En dankzij de ES-LINK (waarover later meer) heb je ook geen gedoe met patchkabels en de mogelijke storingen daarvan.

Vormen van bezetmelding:

Wij kennen bezetmelding eigenlijk in 3 vormen:
CS: Stroomdetectie
Opto: Stroomdetectie aangepast met weerstanden voor 3-Railsystemen of schakelaars
GND: Massadetectie voor 3-Rail systemen
z

De laatstgenoemde GND, is massadetectie op ground georiënteerde centrales zoals de CS3, Intellibox en EcoS. Hier zal de prioriteit van YaMoRC nu nog niet liggen omdat de toekomstige centrale een H-Brug centrale zal zijn en GND-modules maken de H-Brug of zichzelf kapot. Hiervoor zijn de eerste twee modules geschikt. Heel merkwaardig, want eigenlijk zijn het functioneel 1 en dezelfde modules. Stroomdetectie via de CS-module kennen wij vooral bij 2-Rail, maar als wij die uitgangen voorzien van een 10k Ohm weerstand kunnen wij er ook schakelaars op aansluiten. En dus ook op 3-Rail modelbanen massadetectie toepassen waarbij de wielen als schakelaar dienen. Deze manier noemen wij “opto schakelen” omdat wij de optocouplers van de stroomdetectie misbruiken.

De GND modules zijn er wel van de YD6016LN lijn, maar die zijn specifiek op de markt gebracht voor het gebruik van triggers en acties via schakelaars. De YD6016LN-GND is te gebruiken voor massadetectie op een LocoNet Ground georiënteerde centrale. De YD6016ES-GND gaat defect bij het gebruik van de CS3 centrales. Voor het gebruik van massadetectie adviseren wij u om de DTS88n-GND modules te gebruiken!

Triggers en acties, reacties en gevolg!

Lekker belangrijk zul je denken, maar dat komt zeker goed uit. Want naast die filters en ES-LINK heeft de YD-lijn nog twee zeer belangrijke features.

Als eerste is het mogelijk om de adressen per ingang zelf te bepalen. Je kunt ervoor kiezen om traditioneel door te nummeren, maar ook om elke uitgang individueel een eigen, uniek adres toe te kennen. Dit kan heel handig zijn bij b.v. uitbreiding van een bestaande installatie! En dit geldt voor de LocoNet module YD6016LN maar ook voor de daarop aangesloten YD6016ES S88 modules.

Figuur 6 Naast simpele terugmelden, kan je uitgangen ook gebruiken om wissels en seinen te schakelen
Figuur 6 Naast simpele terugmelden, kan je uitgangen ook gebruiken om wissels en seinen te schakelen

En de leukste feature vind ikzelf, is een uiterst unieke en bijzondere optie genaamd triggers. En nu in het Nederlands: schakelaars. Het is mogelijk om op elke ingang van de LN of ES een schakelaar of drukknop aan te sluiten. Dit op de CS-modules met een weerstand om zo een stroomverbruik te imiteren. De GND modules zijn hiervoor het meeste geschikt.

In de software kun je instellen dat deze trigger een digitaal wisseladres naar de centrale moet activeren. Denk hierbij aan het omzetten van een wissel, sein of verlichting. Nu zullen sommigen de link direct leggen naar het punt waar ik heen wil gaan, een ouderwets schakelbord! En dat is correct. Met de YD6016 lijn is het mogelijk om naast tablet en computerbesturing ook een ouderwets schakelbord te maken met tuimelschakelaars en drukknoppen. En het mooiste is ook meteen misschien nog unieker, de software krijgt mee wat u schakelt en zal dit overnemen.

YD6016RB-CS - Speciaal voor de witte z21 gebruikers
https://www.dtswebshop.nl/nl/digitaal/yamorc-digital/YD6016RB-CS – Speciaal voor de witte z21 gebruikers

U zag de term als even voorbijkomen. De productenlijn van YaMoRC draait om ES-LINK, de naam van het moduleverbindingsprotocol van YaMoRC. ES staat daarin voor: Extended S88. Dit is eigenlijk niets anders dan een fysieke en logische koppeling tussen de modules zodat deze met elkaar kunnen communiceren. Op zich is dat niet heel spannend te noemen of revolutionair. Maar wel handig, want Karst heeft er twee vormen van gemaakt

ES-Bridge YD6901 is een klein printje waarmee je een module zijwaarts aan een naastgelegen module kunt koppelen. Om deze vervolgens netjes op een rij te monteren. Een beetje wat Fleischmann vroeger deed met die groene schakelkastjes.

YD6902 - Perfect om decoders te porgrammeren
YD6902 – Perfect om decoders te porgrammeren
YD6901 - De perfecte wijze om modules te verbinden
YD6901 – De perfecte wijze om modules te verbinden. Met de ES-Link brengt YaMoRC meer gemak en stabiliteit in de montage

ES-Adapter YD6902 is een RJ45 adapter naar ES Link om een module via een Patchkabel of een S88n poort met elkaar te koppelen. En ja, de ES-Link werkt inderdaad ook over de S88n poort.

Via de ES-Link is het bovendien mogelijk om via een YD6016LN, YD6069LN of de YD9100 USB-stick alle aangesloten modules te programmeren vanuit de software.

Gewoon simpel monteren, stevig en betrouwbaarheid zoals we van vroegere tijden gewend zijn.
Gewoon simpel monteren, stevig en betrouwbaarheid zoals we van vroegere tijden gewend zijn.

Software, iets met computers

Wij worden er niet goed van, weer een heleboel programma’s installeren en natuurlijk heb je weer een Windows PC hiervoor nodig. Ook daar wordt aan gedacht door Karst, want de wens om een softwarepakket te bieden die op alle platformen kan werken is voorbereid. Maar wij moeten nog even geduld hebben!

In 2023 heeft YaMoRC zijn eigen configurator YD9101 in de planning staan. Een module die beschikt over een Wi-Fi-module zodat alle aangesloten modules via de in de YD9101 webserver te benaderen zijn. Voor wie ik nu Latijns spreek, je kunt dan via de internetbrowser de gewenste module benaderen en instellen. Dat gaat zonder verdere software of apps op je PC of telefoon/tablet te installeren.

Op de demobaan van YaMoRC zijn alle producten uit het complete gamma uitvoerig getest en beproeft
Op de demobaan van YaMoRC zijn alle producten uit het complete gamma uitvoerig getest en beproeft
Van links naar rechts een blik in de nabije toekomst van 2023: YD7403 Booster, YD7101 uitbreiding op de centrale, YD7100 Digitale centrale
Van links naar rechts een blik in de nabije toekomst van 2023: YD7403 Booster, YD7101 uitbreiding op de centrale, YD7100 Digitale centrale

Made in Europe

Ik verwacht dat mijn verhaal nu wel duidelijk heeft gemaakt waarom ik zo enthousiast ben over de producten van YaMoRC. Wij staan aan de vooravond van een nieuw tijdperk, een digitale revolutie op de modelspoormarkt. Een revolutie die net als de Cd-Rom en vele andere innovaties begint bij een bedrijf uit Nederland. Noem het een beetje vaderlandsverheerlijking, maar ik kan best wel trots worden als ik zie dat over het algemeen de Nederlandse ondernemers zijn die proberen de markt te verbeteren. Ja dan heb ik misschien een commercieel belang in dit verhaal en het merk, maar dat heb ik ervoor over, want als iets goed is dan is dat ook gewoon goed!

Overigens ook iets dat niet geheel onbelangrijk is om te vermelden, is dat de producten van YaMoRC in Duitsland worden geproduceerd bij een welbekend en gerenommeerd bedrijf. Geen Chinese import en productie, gewoon Made in Europe.

Toekomstvisie

De toekomst van YaMoRC ziet er goed uit. De ontwerpen zijn al klaar voor een digitale centrale, draaischrijfbesturing, keerlusmodule, boosters enzovoort. De bedoeling van YaMoRC is om een compleet digitaal systeem aan te bieden voor vaderlands verantwoorde prijzen.

Echter heeft ook YaMoRC last van de wereldwijde chipcrisis, daarom is het niet haalbaar om snel achter elkaar de producten te lanceren. Zoals het er nu uitziet wordt de digitale centrale verwacht in het eerste kwartaal van 2023.

Edit: Door het faillisement van Digikeijs in april 2023 is de vraag naar de producten dusdanig gestegen dat op dit moment de prioriteit ligt op de productie van de bestaande modules. De noviteiten worden daarom pas later geproduceerd dan aanvankelijk gedacht.

YaMoRC heeft gekozen voor een eerlijke verdeling in de markt. Zo zal de verkoop alleen gedaan worden door geselecteerde dealers. En bij die dealers ligt de verplichting om de prijzen eerlijk te houden, en de klant te voorzien van de nodige support en ondersteuning.

Meer informatie over het systeem en waar het te koop is, vindt u op www.yamorc.de

Lees ook onze andere artikelen:

  • Dinamo modeltreinbesturing, de stabiele factor!

    Dinamo modeltreinbesturing, de stabiele factor!

    Dinamo, slimme elektronica voor de miniatuurwereld U zal vast wel eens de term Dinamo horen vallen, en voor wie deze producten niet kent, dan heb je zeker iets gemist. Dinamo […]


  • Roco Z21, zwart, wit of toch niet zo zwart-wit?

    Roco Z21, zwart, wit of toch niet zo zwart-wit?

    Een vergelijk tussen twee populaire DCC Centrales De ROCO Z21, op dit moment de meest populaire digitale centrale op de markt. En geloof het of niet, ook niet eens de […]


  • Bedrading onder uw modeltreinbaan

    Bedrading onder uw modeltreinbaan

    Leer uw modeltreinbaan te bedraden als een pro! Dankzij een aantal simpele tips en trucs van onze specialisten. Bedrading onder uw modeltreinbaan, de levensader van elke modelspoorbaan! Wij vertellen u […]


Categories:

5 Responses

  1. Is een duidelijk verhaal. Heel veel mogelijkheden, meer dan met wat er voor YaMoRc op de markt was.
    Wat ik in het verhaal mis is de overgang en productvergelijking tussen Digikeijs en YaMoRc. Zoals ik het begrijp is YaMoRc een voortborduring en een uitbreiding van Digikeijs. Zou mooi zijn als dit aan de beschrijving zou worden toegevoegd. Maar ik ben overtuigd van de kwaliteit en ondersteuning.

    • Hoi,

      Daar zot nu juist de twist. Behalve het uiterlijk zijn er verder geen gelijkenissen met Digikeijs. Inwendig zijn de producten totaal anders.

      YaMoRC is zeker geen voorboorduring op Digikeijs. Je moet het echt zien als een totaal nieuw merk. Met als enige band dat de maker een verleden heeft met DigiKeijs.

      Maar ondanks dat heb je helemaal gelijk en je bent zeker niet de enige. We gaan hier zeker een artikel over schrijven zodra we hier tijd voor hebben kunnen maken.

  2. Mooi systeem. Ik heb mijn testbaan met Rosoft gebouwd welke dus ook niet meer nieuw verkrijgbaar zijn. Dit jaar start ik met de grote baan en zal dus nieuwe decoders nodig hebben. Of ik de Rosoft verkoop en volledig opnieuw start of dat ik de Rosoft met YaMoRC uitbreid weet ik nog niet. Ligt er ook aan wat mogelijk is. Wat ik wel nog niet zie zijn decoders om servo’s te schakelen. Ik neem aan dat deze nog komen in de toekomst?

  3. Hallo, ik heb een YD8116 en wil hem gebruiken om wissel magneet aan te sturen, nu merk ik dat de output een constante spanning uitstuurt en geen puls is, hoe kan ik die uitgang een puls maken?

    P.S. ik heb nog geen Nederlandstalige handleiding kunnen vinden.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De waardering van www.dtswebshop.nl/nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 2527 reviews.