— Wie zijn wij? —

Een goede vraag, wie zijn wij? Stellen we niet allemaal wel eens die vraag? Ook als bedrijf moet je regelmatig deze vraag stellen. Alleen zo zorg je ervoor dat je bij je kern blijft. En als het om de kern gaat van Domburg Train Support dan komen er twee woorden op in de gedachten:

” Techniek & Ontzorgen “

Twee woorden waar we veel waarde aan hechten. Op deze twee principes hebben we DTS opgebouwd. Uw specialist in Techniek en een meester in ontzorgen. Wij geloven erin dat het digitale modelspoor voor iedereen een plaats heeft, op voorwaarde dat die persoon daar de juiste begeleiding en ondersteuning in krijgt. Met een online helpdesk, online trainingen en Hobbydagen zetten we deze gedachte wat kracht bij. Het stopt bij ons niet na dat ene unieke adviesgesprek, het stopt bij ons pas als de trein naar wens rondrijdt!

Wie zitten er achter Domburg Train Support?

Ook wel DTS genoemd, een dienstverlenende onderneming opgericht in 2015 door Martin Domburg. Voor die tijd actief als installatietechnicus en motorcoureur op nationale en internationale circuits. Toen hij een punt zette achter zijn motorsport carrière heeft hij zijn oude hobby weer opgepakt.

Een snelle leercurve in het toen voor hem onbekende wereldje van digitale besturing bracht in 2015 een service die andere gelijkgestemden kon begeleiden met installatie en gebruik van het hybride Dinamo besturingssysteem, het gebruik van iTrain en grotendeels digitaal ombouwen van modelspoor modellen.

In 2019 heeft Martin zijn actieve baan als Meet- en regeltechnicus opgezegd en werd de stap gezet om als ondernemer het concept van DTS verder uit te bouwen. In 2020 is Ellen in het bedrijf ingestapt. Samen met Arnaud runnen ze nu het bedrijf versterkt door een groep enthousiaste vrijwilligers

‘Wij willen een totaal leverancier zijn die de modelspoorhobbyist kan begeleiden van ontwerp tot scenery, en alles wat ertussen zit.”


Uw partner in modelspoor en digitale techniek! Wij helpen u graag op weg met uw modelspoor hobby! Laat u door ons ontzorgen
Martin en Ellen in de zonsondergang in 2019

Hoe het allemaal begon:

Hoe het allemaal begon: De Bijkeuken
De Bijkeuken
Hoe het allemaal begon bij DTS: Workshops aan de achtertafel
Workshops aan de achtertafel
DTS: Een werkplaats in de garage
Een werkplaats in de garage
DTS Werkplaats in Ermelo
DTS Werkplaats

In 2010 kwam door de financiële crisis een einde aan het actieve motorsport leven van Martin, zoekend naar een nieuwe invulling van zijn vrije tijd werd al snel de link gelegd naar zijn oude jeugdliefde; modelspoor. Als installatietechnicus van beroep was de stap naar het digitale computergestuurde aspect van deze hobby als snel gemaakt. De leercurve was stijl door het ontbreken van de nodige informatie en ondersteuning waarop er werd besloten hier wat aan te doen. In 2015 werd dan ook het bedrijf Domburg Train Support opgericht.

Een simpele werkplek werd ingericht in de bijkeuken van de toenmalige woning in Harderwijk. Waar het testen van techniek, en voornamelijk het digitaal maken van N-spoor modellen werd uitgevoerd. Al snel werden er ook workshops gegeven aan de achtertafel, en begonnen Martin voorlichting te geven op beurzen met daarbij een mobiele ombouwservice. Hierbij werd DTS bijgestaan door een vaste club vrienden en vrijwilligers die nog steeds actief zijn voor DTS.

In de winter van 2016 was deze ruimte alweer te klein geworden, en werd de garage omgebouwd tot werkplaats. Hier werd al gebouwd aan de grote modelspoorbaan Stadt Schellenbach, maar nu ook aan een groeiend bedrijf. Inmiddels maakte de webshop zijn entree, en begon Martin bekendheid te krijgen door het produceren van specials en het geven van adviesgesprekken aan startende modelspoorders.

De verhuizing naar Ermelo

In 2017 was ook de werkplaats met zijn 12 m2 alweer te klein en werd de werkplaats verhuisd naar het huidige pand aan de Telgterweg in Ermelo, waar vroeger de werkplaats van het motorraceteam gevestigd was. Hier werd een nieuwe werkplaats ingericht met een oppervlakte van 32 m2 en ook de modelbaan Stadt Schellenbach werd mee verhuisd naar Ermelo. Later in 2019 verhuisde het gehele gezin naar Ermelo.

Vanaf dat moment is DTS in een stroomversnelling terecht gekomen, het werd steeds drukker. Het duurde dan ook niet lang tot Martin in 2019 zijn baan als Meet- en Regeltechnicus opzegde, om fulltime met DTS aan de slag te gaan. Met een werkplaats, ombouwservice, webshop, workshops, beurzen en de installatieservice kwam het bedrijf in de lift. Totdat de Covid pandemie in maart 2020 zijn intrede deed. Ineens waren er geen beurzen meer, geen workshops en ook kwam de installatieservice stil te liggen.

In plaats van opgeven, zag Martin kansen in de pandemie toen bleek dat de belangstelling voor modelspoor begon te groeien. In 2020 ging het roer volledig om. Er werd afscheid genomen van workshops, en een nieuw concept bedacht genaamd Hobbydagen. In mei 2020 ontstond het idee om een fysieke winkel te openen.

Hiervoor heeft ook Ellen haar baan als groepsleidster opgezegd om samen met Martin het avontuur aan te gaan. Zoals we gewend zijn van Martin en Ellen, als er een idee is….. In september van dat jaar opende zich aan de Fokko Kortlanglaan 2a in Ermelo sinds decennia weer een modelspoorwinkel, en werd DTS een Vennootschap onder Firma! Een droom die waarheid werd voor Martin en Ellen.


De stand zover

Domburg Train Support staat er medio 2023 goed voor. Met een fysieke winkel ingericht op Modelspoor en digitale techniek, goede samenwerking met collega’s en een trouwe groep toegewijde vrijwilligers.

Maar ook een eigen lijn van digitale producten die samen met Vincent Bogers worden ontwikkeld. En niet te vergeten een goed gevulde webshop met meer dan 15.000 producten, een installatieservice en toonaangevende serviceverlening.

Naast de winkel en de webshop liggen onze kernactiviteiten inmiddels bij het bouwen en realiseren van modelspoorbanen in opdracht van zowel particulieren als bedrijven. Ook hiermee ontzorgen wij een grote groep hobbyisten. Dit doen wij naast het adviseren en faciliteren van de modelspoorhobby.

En dat samengevat kunnen we zeker stellen dat:

Domburg Train Support UW partner is in uw modelspoorhobby!

De Grote Kleine Treinen Competitie

Team roze DGKTC Seizoen 1
Team roze DGKTC Seizoen 1 van links naar rechts: Marcel, Tijn, Ellen, Martin & Arnaud

Een kroon op de grote groei van DTS was toch eigenlijk wel de deelname aan het eerste seizoen (2021) van De Grote Kleine Treinen Competitie op Omroep Max. Een nieu programma waarin 6 teams streden om de titel “beste modelbouwer van Nederland”. Ellen en Martin kwamen met hun Team Roze tot in de finale waar zij op 0,5 punt de competitie net niet wisten te winnen.

Toch heeft de deelname een grote invloed gehad op de groei van het bedrijf. Sinds de deelname is er een wachtlijst ontstaan op de baanbouw en heeft dit ervoor gezorgd dat Ellen een verborgen talent voor het creëren van miniatuurwerelden heeft weten te ontluiken. Inmiddels geeft ze workshops en is ze fulltime bezig in onze werkplaats!

De waardering van www.dtswebshop.nl/nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 2394 reviews.