Ombouw- en reparatieservice

Op zoek naar een Ombouw- en reparatieservice? Uw modeltreinen zijn uw kostbare bezit, en we willen graag dat deze in top conditie blijven! Toch krijgt iedereen vroeg of laat te maken met onderhoud, want net als alle mechanische producten, ze slijten. Is dat een groot probleem? Dat vinden we van niet!

Domburg Train Support biedt als service aan om uw modeltreinen te repareren, reviseren en om te bouwen naar digitaal. Met deze service zijn we ooit ons bedrijf gestart, en met succes. Er rijden inmiddels als meer dan 2000 door ons omgebouwde locomotieven rond door Europa.

We hebben de kwaliteit zeer hoog staan, wat betekent dat we vooraf elk model inspecteren en controleren of de gewenste opdracht zinvol is en in waarde zal staan naar het bedrag wat u hiervoor betaald. We digitaliseren en repareren niet zomaar, maar alleen als het resultaat ook bevredigend zal zijn.

Elke loc kan omgebouwd worden naar digitaal!

Onze filosofie is dat elke loc digitaal gemaakt kan worden, het maakt ons niet uit welke schaal! Van schaal Z tot schaal 1. De vraag is meer of het model het wel waard is om omgebouwd te worden. Dit bepaalt u zelf, wij zullen u vooraf een rapportage geven en hier een prijsindicatie aan toevoegen. Indien u akkoord gaat met de offerte zullen wij uw klus starten.

Naast reviseren, repareren en decoder inbouw kunt u ook bij ons terecht door het vervangen van motoren (SB Modellbau of Klokanker), binnenverlichting of ledverlichting! We hebben alle specialisme in huis. 

Let op! (hier komt dat addertje onder het gras)

Er is een goede reden waarom we dit een “service” noemen. Van het repareren, reviseren en ombouwen van locomotieven kunnen wij de spreekwoordelijke kachel niet laten roken. Als we de service op basis van uurloon aan u zouden berekenen, dan wordt het heel kostbaar. Om de service nog enigszins betaalbaar te maken hanteren we lage prijzen die we baseren op een volle week arbeid voor onze specialist.

Dit betekent automatisch dat we niet dagelijks het werk uitvoeren, maar opsparen tot een moment dat de service zinvol is om uit te voeren. Zo kunnen we ervoor zorg dragen dat de service altijd voor u beschikbaar zal blijven.

In de praktijk leert het ons dat we elke maand een week inplannen voor het uitvoeren van deze service. Dit is sterk afhankelijk ook van beschikbaarheid van materialen en decoders. Houdt u er rekening mee dat de gemiddelde doorlooptijd van aanmelden tot uitvoeren 6-12 maanden betreft voor de reguliere opdrachten.

Duurt het te lang?

Geen probleem, we kunnen uw opdracht ook inplannen als project. In dat geval gaat u ermee akkoord dat u het reguliere uurloon betaald ( zie hier). 
uw project wordt dan in overleg met u ingepland na het afgeven van de offerte en uw akkoord.  

US Seaboard in schaal N voorzien van licht en geluid

Piko NS 1200 in schaal N met kloppend geluid

BR 103 in schaal Z voorzien van geluid en licht

BR 64 in schaal N met gound en Powerpack

Hoe werkt onze ombouw- en reparatieservice?

Onze service werkt vrij eenvoudig en duidelijk:

Stap 1: Aanmelden

Onderaan deze pagina vindt u een  aanmeldformulier. U vult deze in en verstuurd hem daarna digitaal naar onze werkplaats.
Onze ombouwspecialist zal deze bij gelegenheid in ons systeem aanmelden en hiervan krijgt u per e-mail een bevestiging. Dit komt in de vorm van een “ticket” met een uniek nummer.

Let op: Stuur het model nog NIET op, doe dit pas op aanwijzen van ons.

Stap 2: Wacht op contact

Zodra uw opdracht door onze specialist in behandeling kan worden genomen, zal deze contact met u opnemen. Hij zal indien mogelijk u voorzien van een offerte (onder voorbehoud van schouwing), of vragen het model aan te bieden indien dit nodig is voor een passende aanbieding.

Stap 3: Opsturen

Zodra uw offerte door u is goedgekeurd zullen we u vragen het model bij ons aan te bieden.
Doe dit op instructies van ons, en niet op eigen initiatief!

Stap 4: Achterover leunen

Zodra wij uw model in ontvangst hebben genomen zal onze specialist een schouwing geven aan het model. Hij zal deze controleren op gebreken en defecten, en deze documenteren. Bovendien zal hij het model beoordelen of deze geschikt is voor de opdracht die u heeft gegeven.

Voor aanvang van de werkzaamheden zullen eventuele bevindingen met uw gedeeld worden.
Hoort u niets van ons, dan is uw model geschikt bevonden voor de opdracht.

Stap 5: Het moment waar het om gaat

Zodra de specialist uw opdracht heeft uitgevoerd, zal hij u voorzien van een e-mail. In deze e-mail vindt u de werkbon met de gemaakte kosten en materialen. Ook heeft hij hier een verslag in geschreven van de ombouw, en de resultaten van de testen.

Indien gewenst kunt u ons via vragen om bewegende beelden van uw model op onze testbaan. Deze zullen wij u delen via Whatsapp of Telegram.

Na akkoord en ontvangst van de betaling zullen we indien gewenst het model aan u versturen met PostNL of DHL. Afhalen in onze winkel of op een van de beurzen is ook een mogelijkheid.

Nazorg

De praktijk heeft gewezen dat 100% garantie op een goede afloop niet mogelijk is. We werken nu eenmaal met gebruikte modeltreinen, vaak wat ouder en versleten. Maar de kans op een ongeluk zit in een klein hoekje, ook bij ons gaat dit wel eens verkeerd. Er is ook geen garantie dat het model, ondanks onze intensieve testwerk, bij u thuis goed zal functioneren. Omdat uw modelbaan andere karakteristieke factoren heeft dan die van ons.

Ter conclusie

Maakt u zich vooral geen zorgen, ook dan zullen wij u niet in de steek laten. U krijgt bij ons de toezegging dat wij ook dan zullen proberen uw probleem op te lossen. Indien dit te wijten is aan een fout van onze zijde, dan valt dit uiteraard onder garantie. Indien het probleem niet door onze service veroorzaakt is zullen wij u bijstaan om dit probleem te verhelpen.

We vinden het ontzorgen van u erg belangrijk, dit zien wij als onderdeel van de kwaliteit. 

De prijzen van ombouw en reparatie

Even wat repareren?

REPARATIE

Kleine reparaties
25

Vervanging van onderdelen

Programmeren van decoders

Kleine problemen oplossen

REVISIE

Revisie van de motor
45

De motor wordt volledig gereviseerd

Nieuwe koolborstels inbegrepen

Draaistellen worden gereinigd

Het model word opnieuw gesmeerd

ANTISLIP

Vervangen van antislipbandjes
15

Vervangen van de antislipbandjes

Antislipbandjes inbegrepen

Bij drijfwerk een toeslag van € 30,-

Het standaard ombouwwerk

DIGITAL EASY

Inbouwen van NEM decoder in een voorbereide locomotief
25

NEM 651, NEM 651, Plux, Next en MTC

Programmeren van decoder

Decoder niet inbegrepen

DIGITAL CUSTOM

Inbouw van decoders in locomotieven zonder voorbereiding op digitaal.
60

Revisie van de loc inbegrepen

Programmeren van decoder

Decoder niet inbegrepen

DIGITAL EXTENDED

Inbouw van meerdere decoders
in treinstellen
90

Revisie van de loc inbegrepen

Programmeren van decoder

Decoders niet inbegrepen

Even anders dan normaal

DIGITAL EASY+

Inbouwen van bedrade NEM decoder in een voorbereide locomotief
45

NEM 651, NEM 651, Plux, Next en MTC

Programmeren van decoder

Decoder niet inbegrepen

DIGITAL FULL

Volledig pakket met alle opties zoals geluid, motor en verlichting
125

Revisie van de loc inbegrepen

Programmeren van decoder

Decoder niet inbegrepen

MOTORKIT

Inbouw van een vervangende motor
60

SB Modellbau, Tramfabriek of Micromotor (niet inbegrepen)

Programmeren van decoder

Inclusief freeswerk

Projectbasis

DTS Hobbydag

Geen zin om heel lang te wachten, de wachttijden op het reguliere ombouwwerk kunnen oplopen tot meer dan 6 maanden….
Dan kunt u uw klus aanbieden op projectbasis!

Wij voeren dan uw opdracht uit met een uurloon van € 45,- per uur excl. BTW (€ 54,45 incl 21% btw)

U kunt uw wensen hieronder in het formulier kenbaar maken!

Meld uw opdracht hier aan!


modeltrein onderdelen

Samenwerking Modeltrein-onderdelen.nl

Sinds januari 2024 zijn wij een samenwerking aangegaan met Mike Wagenaar van Modeltrein-onderdelen.nl. Dit om de blijvende groei in vraag, en de enorme lange wachttijden te verhelpen.

Al het reguliere reparatie- onderhoud en ombouwwerk zullen wij uitbesteden aan Modeltrein-onderdelen.nl. Dit doen wij onder onze eigen bedrijfsvoering zodat wij voor u als tussenpersoon blijven functioneren. Voor u blijven wij gewoon de contactpersoon!

De waardering van www.dtswebshop.nl/nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 2283 reviews.