Martin's Zijspoor

EEN BLOG MET MODELSPOOR GERELATEERDE ARTIKELEN DOOR DE OGEN VAN

MARTIN DOMBURG.


Gewoon eerlijk, vol passie en een vleugje adhd maar wel oprecht geschreven vanuit het hart

Op FaceBook te volgens als Martin's Zijspoor

N-Spoor, waarom is deze schaal zo populair?

In de afgelopen jaren merken we dat de modelspoor in populariteit aan het toenemen is. En dat is goed nieuws voor deze mooie hobby. De grote winnaar is misschien wel schaal N, een kleine schaal in 1:160! Maar hoe komt dat nu dat de schaal zoveel terrein aan het winnen is ten opzichte van het standaard H0 formaat? Hierop denken wij wel een antwoord te hebben.

Lees meer

Man wat ben je dom!!!!

Herkenbaar? Tuurlijk wel, iedereen heeft die opmerking wel eens gehoord. Het is een term die de frustratie van de ene persoon uit en de tegenpartij onzeker maakt. Een stukje dominantie, arrogantie en vooral onzekerheid van de aanklager. Maar is het slachtoffer wel dom? Ik denk het niet, ik denk dat de aanvaller dom is. Dit blogje wil ik er eens een boekje over open doen hoe ik erover denk, een stukje filosofisch geratel over een veel voorkomend probleem.

Lees meer

Vele sporen leiden naar Rome

Mooi bruggetje naar de komende feestdagen? Nou ja misschien, maar met deze feestdagen op de loer en de realisatie dat de vorige blog alweer even geleden is heb ik toch wel weer een topic waar ik mijn gedachten niet over kan uitzetten. Een heet hangijzer dat in deze periode net zo trending is als pepernoten en lekker eten: Het recht tot het hebben van vrijheid van meningsuiting.

Lees meer

TjoeTjoe bitches!!! Ik speel met treintjes......

Ja juist ja, ik speel met treintjes en ben der nog trots op ook. Dit keer even geen technisch verhaal maar gewoon een beetje hersenspinsel uit mijn gewone leventje. Vrij kort op het vorige blog maar ach, zit wat in mijn hoofd en dat moet er dan uit. Maar uhmm waar was ik? O ja, Tjoe Tjoe

Lees meer

Het kleine brein van je trein.

We kennen allemaal wel dat moment dat je voor een keuze staat, ga ik voor merk a of voor merk b, of is misschien merk c wel de juiste. Dat moment dat je vastberaden achter je pc gaat zitten, je Explorer opent en naar je favoriete webshop gaat en vervolgens recht op je doel af gaat om een bepaalde locdecoder voor je trein te kopen. Maar dan net voordat je die specifieke decoder in je winkelwagen wilt dumpen slaat die twijfel toe. Is het wel de goede, verrek er is veel meer…. En dan…. Sluit je af en heb je geen decoder gekocht.

Lees meer

Baanspanning, spannend verhaal?

Voor mij niet, maar ik werk er dan ook dagelijks mee. Deze derde blog wil ik toch eens uitweiden over een item die telkens weer naar voren komt en echt een ondergeschoven kindje is van de modelspoorder. Op zich niet zo gek, ik mag ervan uit gaan dat niet alle modelspoorders nu eenmaal installatietechnicus zijn….

Lees meer

Betweter jij het beter?

Je kent ze vast wel, de modelspoorwereld zit er vol mee; Betweterige modelspoorders. Van die mensen die altijd denken alles beter te weten als een ander, en ik ben er ook zo één. Altijd maar de drang mezelf te bewijzen en ervoor te zorgen dat ik de waarheid spreek. En daarbij speelt altijd regel 1: Ik heb altijd gelijk!

Lees meer

ADH treintjes, oeh koffie!! O ja, Deeeh

Nou poeh poeh, een blog…… en nu? Geen idee voor mij is dit net zo spannend als voor jullie. In de tijd dat ik nog aan wegracen op de motor deelnam schreef ik vaker verslagen en kleine verhalen over de wedstrijden en dergelijke. Ik kreeg echt vaak de vraag waarom ik geen boek ging schrijven. Op zich wil ik dat wel maar er is iets met tijd, een factor waarvan een dag te weinig heeft. Waarom dan nu wel met de billen bloot? Komt ‘ie

Lees meer