DTS Producten

Onze DTS Producten zijn stuk voor stuk producten die u zullen helpen met de digitalisatie van uw modelspoorbaan. Alle DTS Producten worden door ons samen met Vincent Bogers ontwikkeld en vervaardigd. De productie, assemblage en ontwikkeling worden met de hand in Nederland gedaan.

Uitzondering hierop is de SPROG, welke geïmporteerd wordt uit het Verenigd Koninkrijk. De KeerPlus3 wordt vanwege zijn populariteit in Roemenië geproduceerd.

Ontdek de DTS producten:

Opmerking betreft de DTS88n producten:

De DTS88n producten zijn per juni 2023 van de markt gehaald. De stijging van de prijzen maakten de modules bijna even duur als de alternatieven die wij u uiteraard graag leveren. De DTS88n was een antwoord op een tekort aan goede S88 modules, nu dit aanbod er weer is zien wij geen reden meer de DTS88n productlijnen langer te handhaven.

Het alternatief voor de DTS88n-CS is vanaf nu de YaMoRC YD6016ES-CS
Het alternatief voor de DTS88n-GND is de YaMoRC YD6016ES-GND of de Märklin S88 AC 60881

DTS MidiBielz 

Kent u dat probleem van het niet willen uitlijnen van de rail op een blok- of modulescheiding? Door temperatuur en flexibiliteit in verlijmingen kunnen de rails door beweging hun uitlijning verliezen.

Deze soldeerbare bielzen zijn perfect voor elke moduleovergang, blokovergang of melderscheiding. Door de bestaande bielzen te vervangen door deze soldeerbare MidiBielz heeft u de mogelijkheid om de rails te fixeren, en te voorkomen dat u last krijgt van spoorspattingen.

U vindt de MidiBielz nu in onze webshop! Hier vindt u in de omschrijving ook een handleiding hoe de MidiBielz te gebruiken en handige tips om deze te verlijmen.

Keerlusoplossing KeerPlus3 

Een keerlusoplossing van eigen bodem. Zeer gemakkelijk in gebruik, goedkoop in aanschaf en simpel in opzet. Deze keerlusmodule werkt 100% op stroomdetectie en regelt dit over 3 secties ongeacht de rijrichting.

 • Volledige stroomdetectie
 • 3 secties waarvan de middelste de lengte heeft van de langste trein
 • Te voeden via een AC, DC of DCC spanning tot maximaal 35V
 • Elke sectie schakelt een uitgang op basis van stroomdetectie
 • De schakelende uitgangen zijn vrij te gebruiken voor bezetmelding of het schakelen van willekeurige elektronica

De module werkt stand-alone en hoeft niet in contact te staan met een centrale waardoor de module ook bruikbaar is als u geen digitale centrale gebruikt.

Met een verkoopprijs van € 44,95 is deze keerlusoplossing de goedkoopste in zijn klasse, en omdat het een eigen product is kunt u snelle service en directe reactie verwachten bij problemen.

De DTS Producten – Ideale techniek voor uw modelspoorbaan!

ASB4 Controller

Er is veel te doen over het gebruik van servo’s. En dat is niet geheel onterecht want een servo is naast goedkoop ook nog eens betrouwbaar en energiezuinig. Maar om een servo te bedienen heb je elektronica nodig, en daar zit voor veel modelspoorders het probleem. Het programmeren van een servo decoder is omslachtig en met een OC32 zit je vast aan software. En wat nu als je een servo met de hand wilt bedienen, omdat je niet via een computer de modelbaan bestuurd

Er zijn wel handbediende servo controllers op de markt en zelfbouw is ook mogelijk, maar geen van allen heeft iets wat de ASB juist zo uniek maakt. Hieronder de voordelen die de controller zo uniek maken:

 • Geen computer nodig.
 • Vier servo’s die makkelijk in te stellen zijn op middenstand, links, rechts en snelheid.
 • Elke servo kan zijn maximale uitslag benutten.
 • Elke servo laat een relais meeschakelen op zijn middenstand.
 • Elke relais heeft twee potentiaalvrije wisselcontacten voor polarisatie of terugmelding
 • Elke servo kan met een schakelaar worden omgezet

Zo kan de ASB dus gebruikt worden om met de hand een wissel of sein te bedienen maar ook via een dcc decoder. Het principe is simpel via twee contacten. Het ene contact stuurt een signaal en als deze via een schakelaar terugkomt, gaat de servo om naar de volgende stand. Valt het signaal weer weg dan gaat deze weer terug.

Geen gedoe meer dus met in te stellen decoders, programmeren via een Multimaus of centrale, niet de maximale uitslag beschikbaar hebben…..

De DTS Producten – Ideale techniek voor uw modelspoorbaan!

Relaisoplossing HPP4 

Een relaiskaart met vier dubbelpolige relais. Dat klinkt heel ingewikkeld maar dat is het niet. Met de HPP4 word het aansluiten van hartstukpolarisatie of elke andere schakeling een makkelijke klus. Met de duideljike uitleg in de handleiding is het aansluiten van diverse schakelingen goed uitvoerbaar.

Wat maakt de HPP4 nu zo bijzonder:

 • Alle relais hebben gemeenschappelijk V+, de V- is geschakeld waardoor hij universeel inzetbaar is.
 • Alle relais hebben een statusmelding via een rode led.
 • Alle relais hebben twee wisselcontacten.
 • De indicatie voor puntstukpolarisatie is duidelijk aangegeven: P voor Puntstuk, A en B voor de sporen.
 • Alle relais hebben een blusdiode.
 • Leverbaar met 5V en 12V Relais.
 • Leverbaar als bouwpakket of geassembleerd.

Stevige terminals en duurzame componenten garanderen een lange levensduur en hergebuik.

De DTS Producten – Ideale techniek voor uw modelspoorbaan!

LocoHub

De DTS LocoHub is een Loconet splitter die de bus voorziet van een eigen stabiele 12V voeding en termination.

Bij gebruik van de DTS LocoHub in combinatie met een digitale centrale:
Door de kabel vanaf de centrale op LocoNet 5 aan te sluiten en JP1 te verwijderen wordt de voeding vanuit de centrale niet gebruikt om alle LocoNet producten te voeden. De meeste digitale centrales leveren slechts 500mA op de LocoNet uitgang wat voor sommige toepassingen te weinig is.

De apparaten worden gevoed via LocoNet 1 t/m 4 met de op de voedingsconnector aangesloten voeding. Wel dient u naar JP1 ook de termination JP2 te verwijderen.

Bij gebruik van de DTS LocoHub in combinatie met een USB LocoNet Interface:
Een USB interface geeft de LocoNet geen voeding of afsluitweerstand. In dat geval dient u JP2 te plaatsen om de bus te voorzien van een termination. U mag ook JP1 plaatsen zodat LocoNet 5 ook voorzien wordt van voeding. U kunt de kabel vanuit de interface en de apparaten op elke willekeurige terminal aansluiten.

De voeding
Omdat de LocoHub is voorzien van een bruggelijkrichter en een spanningsregelaar is deze niet polariteit gevoelig. Het is daarom toegestaan om naast een gelijkspanning ook een wisselspanning of een digitale DCC spanning te gebruiken.

DC: tussen 15-24V
AC: tussen 12-20V
DCC: tussen 15-24V

De DTS Producten – Ideale techniek voor uw modelspoorbaan!

ABC Module

De DTS ABC Module is ons antwoord op de groeiende vraag naar semi-automatisering zonder computer. Door de toepassing van diode remtechniek, ook wel bekend als ABC, is het mogelijk een trein op een natuurlijke manier te laten stoppen voor een rood sein, wissel of perron.

Door een sectie van de baan te voeden via de ABC Module, komt er op dat deel van de baan een ongelijke blokgolf gelijkspanning te staan (Asymmetrisch DCC signaal). Bijna elke decoder kan dit herkennen en zal de locomotief op de intern ingestelde afremvertraging (CV 4) tot stilstand laten komen.

Op de module zit een relais dat door een knop, stand van sein of wissel, of een decoder geactiveerd kan worden. Bij activatie overbrugt deze de diode schakeling en krijgt de locomotief weer de gebruikelijke gelijke blokgolf gelijkspanning (symmetrische DCC Signaal). Dan zal de locomotief op zijn intern ingestelde optrekvertraging (CV 3) weer op gang komen.

De ABC Modules geven u de mogelijkheid om te kiezen met welke spanningsval u wenst te werken. Door het simpel verwijderen van een tweetal jumpers kan er gekozen worden om met 3, 4 of 5 diodes in serie te werken. Hiermee kunt u de spanningsval variëren van 2,1V naar 2,8V of zelfs 3,5V.

De ABC Module is verkrijgbaar in twee uitvoeringen:
ABC Module 1A welke is voorzien van diodes met een maximale belasting van 1 Ampère.
ABC Module 3A welke is voorzien van diodes met een maximale belasting van 3 Ampère.

De DTS Producten – Ideale techniek voor uw modelspoorbaan!

DB Brugcel Module

Werkt u met ongedetecteerde secties of wisselstraten op uw baan? Dan is het belangrijk om de voltage van deze secties naar beneden bij te stellen, zodat deze gelijk zijn aan de secties met stroomdetectie.

Met onze nieuwe DB Module kunt u heel simpel en gemakkelijk de secties zonder detectie aanpassen. Dit voorkomt storingen en valse bezetmeldingen.

Note: Montageframe inbegrepen

De DTS Producten – Ideale techniek voor uw modelspoorbaan!

Verlichting Voeding Print VVP

Binnenverlichting in rijtuigen, wie wil dat nu niet. Tot voor kort werd niet iedereen daar warm van omdat er ook enkele nadelen aan vast zitten. Zo is het lastig om een ledstrip te voorzien van buffer- en gelijkricht elektronica zodat deze niet knippert en geschikt is voor zowel analoog als digitaal gebruik. Een andere optie was om een kant-en-klare strip aan te schaffen die vaak niet in te korten is onder de 10 centimeter. Ook is diffuus licht lastig te maken met een vaste strip.

Tot de VVP door ons onder de aandacht werd gebracht. Een heel klein printje voorzien van gelijkrichter, bufferschakeling, dimmer en spanningsregelaar. Een ideale oplossing om elk rijtuig van mooie stabiel gedimde binnenverlichting te voorzien. Ook aan een functie-uitgang van een decoder kan de VVP worden gebruikt. Om bijvoorbeeld het zichtbaar worden van de pwm bij extreem dimmen te voorkomen.

 • Kan elke ledstrip voeden ongeacht merk, type of lengte.
 • Met een formaat van 16 x 11 x 5 mm past hij in elk rijtuig uit het zicht.
 • De buffer is naar wens uit te breiden tot wat u maximaal aan condensatoren kwijt kunt.
 • Geschikt voor zowel analoog als digitaal bedrijf.
 • Tot maximaal 25V belastbaar.

Knipperende binnenverlichting en dure strips zijn verleden tijd met de VVP.

De DTS Producten – Ideale techniek voor uw modelspoorbaan!

LocBuffer

Stotterende locomotieven door slecht contact is verleden tijd met de LocBuffer. Het is geen nieuw concept, we hebben dit wiel niet uitgevonden, maar wel sterk verbeterd. Door het gebruik van SMD-materialen is het verwerken van een condensatorschakeling zelfs in de kleinste schalen mogelijk.

 • Volledig smd uitgevoerd.
 • Keuze uit Tantaal of Keramische condensatoren.
 • Laadinrichting voor vermijden laadpiek en toch snel ontladen.
 • Leverbaar in 16V en in 25V uitvoering.

De DTS Producten – Ideale techniek voor uw modelspoorbaan!

Voedingsprint VSP

De VSP is speciaal ontworpen voor het stabiliseren van voedingsspanningen. Deze zijn uiteraard veilig in gebruik maar leest u goed de tekst door over de warmte. Spanningsregelaars verlagen de spanning en inruil daarvoor zet hij die energie om in warmte. Schat uw verbruik goed in en gebruik wanneer gewenst koellichamen om de verstookte warmte af te kunnen voeren.

De printen zijn geschikt tot een vermogen van 1 maximaal Ampère en de spanningsregelaars mogen een temperatuur hebben van maximaal 125 graden. Daarboven schakelen de regelaars zichzelf uit.

U heeft keuze uit de volgende variaties:

 • Een 5V output variant
 • Een 12V output variant
 • Een 5V en 12V output variant, speciaal voor Dinamo TM-H modules ontworpen

De DTS Producten – Ideale techniek voor uw modelspoorbaan!

Servobeugels

De ideale manier om servo’s op of onder uw modelbaan te monteren. In deze kaart zitten 4 servobeugel bouwpakketten. U drukt de onderdelen simpel uit de kaart en kunt deze met houtlijm gemakkelijk verlijmen.

Om de servo’s in de beugels, en de beugels op hout te monteren raden wij plaatschroeven 2.9×9.5 aan.

Deze beugels zijn gemaakt van 3 mm Populieren multiplex en zijn geschikt voor alle 9 grams servo’s zoals de HXT900, TG9e, TG9d en MG90s

De DTS Producten – Ideale techniek voor uw modelspoorbaan!

SPROG-DCC Programmers

Decoder programmeren is een bijzonder lastige klus, eerst moet je erachter zien te komen welke merk en type er in de loc zit. Vervolgens zoeken naar de handleiding en als je pech hebt krijg je een heel boekwerk om door te werken. En als je verkeerd programmeert, is alles aan de decoder fout en mag je weer opnieuw beginnen.

Veel zullen dit herkennen of juist als reden zien om er niet aan te beginnen. Met de komst van de Sprog is dit voorbij:

 • Programmeren via de computer
 • Je bouwt een database op van je digitale park.
 • Je hebt een back-up van de decoder in de database.
 • De software herkent de merk en type decoder.
 • Elk type decoder heeft een eigen datasheet met alle instelling verdeelt over categorieën.
 • Alle instellingen zijn vertaald van CV naar tekst.
 • De software is in het Nederlands.
 • U krijgt deze bij de Sprog meegeleverd op een USB stick inclusief alle handleidingen.
 • Bijna alle DCC decoders zijn verwerkt in de software die maandelijks wordt bijgewerkt.

Het verschil tussen de Sprog IIv4 en de Sprog 3 is enkel de booster. 

 • Sprog IIv4 heeft een 1 ampère booster
 • Sprog 3 heeft een 3 ampère booster

De DTS Producten – Ideale techniek voor uw modelspoorbaan!

iTrain Remote

DTS heeft in samenwerking met Berros de iTrain Remote ontwikkeld. Een virtuele interface die handmatige besturing binnen iTrain mogelijk maakt met een handregelaar.

Met de virtuele interface kunt u locomotieven en accessoires bedienen rechtstreeks in de software in plaats van via een centrale. Dit stelt u in staat om alle onderdelen te besturen ongeacht de interface waarop deze zijn aangesloten. Tevens stelt deze oplossing gebruikers van het hybride Dinamo besturingssysteem in staat om ook met analoge locomotieven te rangeren!

Door het gebruik van LocoNet handregelaars ziet u op de handregelaar ook realtime snelheden van de loc en bent u in staat om tijdens het automatisch rijden in te grijpen en de snelheden te beïnvloeden, zonder dat de automatische routering beëindigd hoeft te worden.

Tijdens rangeerbewegingen zet iTrain de geselecteerde locomotief gelijk op handmatige besturing, als u de locomotief laat rijden reserveert iTrain de door u gezette wissels en het blok na de wisselstraat. Al het treinverkeer zal automatisch gestopt en hervat worden zodra u in het volgende blok bent aangekomen.

Kortom, DTS iTrain Remote en iTrain 5 bieden u een speelse modelspoorbaan!

De DTS Producten – Ideale techniek voor uw modelspoorbaan!

De waardering van www.dtswebshop.nl/nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 2339 reviews.