Modelspoor Workshops

Terug van weggeweest! Onze modelspoor workshops uit het verleden hebben in 2020 plaats gemaakt voor de  DTS Hobbydagen, maar toch gaan we weer enkele leuke nieuwe concepten lanceren aan workshops! Een leerzame dag onder professionele begeleiding van het DTS Team.

Gezellig klassikaal uw kennis bijwerken over diverse onderwerpen zoals techniek en scenery.

Let op: Bij alle workshops geldt een maximum aantal van 5 deelnemers en een minimum aantal van 2 deelnemers. Behalve de workshop Weathering, hier geldt een maximum van 10 deelnemers.

Deelname informatie DTS Modelspoor workshops

ALLE workshops worden gegeven in de werkplaats van Domburg Train Support
( klik hier voor de adresgegevens)
U bent van harte welkom in de werkplaats vanaf 8.45 uur, de workshops starten om 9.00 uur en eindigen om 12.00 uur. Uiteraard zorgen we voor de koffie, thee en wat lekkers.

De workshop Weathering – Marco Lievense Special heeft afwijkende tijden. Deze start om 10.00 uur, en duurt tot 16.00 uur. Dit is uiteraard inclusief Lunch!

Workshop Beginnen met digitaal rijden 

Wilt u starten met uw digitale avontuur? Dan bent u bij ons aan het juiste adres! Het starten met digitale modelspoor gaat gepaard met veel informatie, meningen, indrukken en vooral de openbaring van de enorme mogelijkheden.

Martin Domburg vertelt u in deze workshop op een simpele en basic manier waar u op moet letten als u wilt beginnen met de digitale hobby. Welke systemen zijn er, welke vormen van digitale modelspoor, en vooral welke keuze u krijgt. In een paar uur krijgt u genoeg tools, tips en trucs mee zodat u een goede keuze kunt maken voor de toekomst!

De kosten van de workshop zijn slechts € 49,95
De workshop wordt gegeven in onze winkel van 9-12 uur.

U kunt de workshop boeken in onze webshop via de onderstaande link.
Na afloop van de workshop geven we eenmalig 10% korting op de aanschaf van uw digitale start en trainingen!

Workshop Decoder Programmeren 

Decoders, mysterieuze kleine breintjes voor in onze treinen. Maar wat kun je er nu allemaal mee behalve rijden? Hoe stel je ze in en waarmee? Kan het ook simpeler?

Martin Domburg vertelt u in deze workshop alles wat u wilt weten programmeren van decoders. We gaan aan de slag met het softwareprogramma DecoderPro (JMRI) en geven u een inzicht in de basics van de kleine breintjes.

De kosten van de workshop zijn slechts € 49,95
De workshop wordt gegeven in onze winkel van 9-12 uur.

U kunt de workshop boeken in onze webshop via de onderstaande link.
Na afloop van de workshop geven we eenmalig 10% korting op de aanschaf van een decoder programmer.

Workshop YaMoRC 

YaMoRC, een nieuwkomer op de markt. Het merk kan dan wel nieuw zijn, dankzij de drijvende kracht achter de producten is dit merk vanaf zijn lancering wereldwijd een speler met potentie. Kortom, een merknaam waar we rekening mee mogen gaan houden.

Martin Domburg vertelt u in deze workshop alles wat u wilt weten over het systeem en de producten van YaMoRC. Ook kijken we naar de software en het instellen van de producten.

De kosten van de workshop zijn slechts € 44,95
De workshop wordt gegeven in onze winkel van 9-12 uur.

U kunt de workshop boeken in onze webshop via de onderstaande link.
Na afloop van de workshop geven we eenmalig 5% korting op de aanschaf van de YaMoRC producten.

Workshop Weathering 
Marco Lievense Special 

De sleutel tot een realistische modelspoorbaan is verweren, ook wel weathering genoemd, het tot leven brengen van uw modellen door deze op een natuurlijke manier te verweren. Neem afscheid van de plastic-look en ga aan de slag met poeders, washes en brushes. Makkelijker gezegd als gedaan…. Dat klopt. De stap om je glimmende nieuwe en vaak kostbare modellen te lijf te gaan met de kwast is voor velen een hele hoge drempel om te nemen.

Bij DTS geven we al een paar jaar workshops om u te helpen deze drempel te overwinnen. Maar wij doen een stapje opzij, zodat we u een speciale ervaring kunnen bieden! Speciaal voor onze klanten hebben we niemand minder dan Marco Lievense bereid gevonden deze workshops voor ons te gaan geven!

Voor wie Marco nog niet kent

Marco Lievense, ook wel bekend als ML Scale Model Building, is een begrip in de wereld van modelbouw en High-End weathering! Het talent van Marco is maar weinig modelbouwer onopgemerkt gebleven, zijn social media kanalen groeien enorm! Als onderdeel van het Hobbytime demoteam zult u deze sympathieke man vast al eens ontmoet hebben op evenementen zoals OnTraxs. U kunt niet om hem heen, zijn aanstekelijk enthousiasme maakt hem de ideale persoon om u wegwijs te maken in de wondere wereld van de weathering en modelbouw!

U kunt Marco volgen op zijn social media accounts zoals  FaceBook en  Instagram

Wat gaan we doen?

U gaat onder begeleiding van Marco aan de slag met het kleuren, verweren en bouwen van een gebouw of verouderen van een modeltrein. U kiest zelf een gebouw of trein uit van uw eigen collectie. Gedurende de dag ziet u een simpel plastic gebouw of modeltrein veranderen in een mooi en realistisch gebouw. En dat met simpele methodes, producten en technieken!

We adviseren u om niet direct uw mooiste model te gebruiken, oefen eerst op een model van weinig waarde!

Wat koste het, en wanneer kunt u terecht?

De data waarop wij de workshops voor u organiseren zijn 24 juni en 14 oktober 2023
Deelname aan de workshop kost € 149,- voor een hele dag inclusief Lunch en verse soep van Ellen!

De locatie van de workshop is de DTS Werkplaats en de tijden zijn van 10.00-17.00 uur.
De minimum aantal deelnemers aan de workshop is vastgesteld op 8 deelnemers, maximaal 12 deelnemers.

U krijgt naast de begeleiding ook uw eigen bouwwerk weer mee naar huis inclusief een selectie aan basis weathering producten uit onze winkel! Daarbovenop krijgen alle deelnemers 10% korting op producten van Faller en Ammo MIG na afloop van de workshop in de vorm van een kortingscode voor de webshop of winkel.

(de door ons gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van Marco Lievense. Kopiëren of hergebruik is zonder toestemming van de eigenaar niet toegestaan)


De waardering van www.dtswebshop.nl/nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 2069 reviews.