Domburg Train Support

Workshops

In 2017 zal ik een aantal workshops voor beginners gaan geven. Het doel van deze workshops is met name het wegnemen van de drempel om eraan te beginnen. Vaak is merkbaar dat veel klanten wel ergens aan willen beginnen maar net even dat zetje in de goede richting nodig hebben. Via een vijftal workshops wil ik die drempel verkleinen.

Er is keuze uit de volgende 5 workshops

Hieronder ligt ik kort toe op de workshops, in de webshop kunt u zich inschrijven en vindt u meer informatie omtrent de workshops.

 

Workshop Digitaliseren voor beginners

€ 49,95 voor gehele dag, inclusief Kuehn N45 decoder en lunch.

Cursustijden van 10-16 uur

Maximumaantal deelnemers: 7

In deze cursus laat ik de cursisten kennis maken met het zelf digitaliseren van een locomotief. Elke cursist brengt een eigen locomotief mee en zijn eigen gereedschap. Gezamenlijk doorlopen we de stappen van voorbereiden, onderhoud, ombouw en inregelen van de locomotief. Aan het eind van de dag gaat u met een zelf gedigitaliseerde locomotief weer naar huis.

In deze cursus is een Kuehn N45 decoder inbegrepen alsmede de lunch. Voor H0 maak ik gebruik van de ESU Lokpilot welke een toeslag heeft van € 9,95

Cursusdata voor 2017

Klik hier om u in te schrijven

 

Workshop Beginnen met digitaal rijden

€ 29,50 voor gehele dag, inclusief lunch.

Cursustijden van 10-16 uur

Maximumaantal deelnemers: 15

Een veel gevraagd en getergerd vraagstuk bij veel beginnende digitaalrijders: Waar moet ik nu beginnen?

In deze cursus leg ik de diverse systemen uit en hun werkingen. Hierbij zal het hoofdzakelijk gaan over DCC- en hybride systemen. Aan de hand van een stappenplan proberen wij de cursisten een bewuste keuze te laten maken over de te volgen weg. De bedoeling is dat u ontdaan van veel vragen en met een goed richtingsgevoel weer naar huis gaat.

In een groot deel van de cursus gaan we dieper in op de werking van het hybride systeem Dinamo en de voor- en nadelen ten opzichte van een DCC systeem.

Cursusdata voor 2017

Klik hier om u in te schrijven

 

 

Workshop DCC programmeren

€ 19,50 voor een avond.

Cursustijden van 19.30 uur tot 22.00 uur

Maximumaantal deelnemers: 15

Voor veel beginnende digitaal rijders is het programmeren van DCC een hoop abracadabra. In deze workshop neem ik u mee in de wereld van CV's bits en bites maar dan uitgelegd in jip-en-janneke taal. In deze workshop wordt gebruik gemaakt van de SPROG programmer welke u tevens ook kunt aanschaffen tijdens de workshop.

Cursusdata voor 2017

 

Klik hier om u in te schrijven

 

iTrain starters

€ 29,50 voor gehele dag, inclusief lunch.

Cursustijden van 10-16 uur

Maximumaantal deelnemers: 7

In deze cursus laat ik de cursisten kennis maken met het softwareprogramma iTrain. Ik zal u kennis laten maken met de basisinformatie die u nodig heeft om te starten. Ik zal niet diep ingaan op alle mogelijkheden en functies, want om te beginnen hoeft u nog niet alles te begrijpen. Ik laat u zelf op eigen laptop de layout maken van mijn demobaan welke u daarna kan testen door mijn demobaan te laten rijden. U bouwt dus zelf een eerste layout en laat deze vervolgens ook zelf rijden!

U kunt ter plaatse een iTrain 4 licentie aanschaffen of upgraden indien gewenst.

Cursusdata voor 2017

 

Klik hier om u in te schrijven

 

OC32 voor beginners

€ 17,50 voor een avond.

Cursustijden van 19.30 uur tot 22.00 uur

Maximumaantal deelnemers: 10

In deze cursus laat ik de cursisten kennis maken met het zelf programmeren van de OC32. Ik vertel u hoe de OC32 voor de eerste keer in gebruik te nemen, hoe deze te voeden en aan te sluiten en hoe u deze kunt programmeren. Eigenlijk vertel ik u de basisbeginselen van de OC32.

Cursusdata voor 2017

Klik hier om u in te schrijven