Domburg Train Support

Support

Domburg Train Support doet meer dan enkel inbouw en onderhoud. Ook voor ondersteuning bij al uw modelspoorelectronica kunt u bij ons terecht. Maar natuurlijk hebben wij ons door de jaren gespecialiseerd in diverse systemen

 

Dinamo 

Dinamo is een hybride systeem, wat inhoudt dat u d.m.v. blokbesturing zowel met analoge als digitale treinen kan rijden via de computer. Daarbij kent het systeem nog een paar grote voordelen zoals geen keerlus-oplossingen nodig en geen kortsluit problemen.

Als een van de grote voorstanders van dit systeem staan we altijd klaar om tekst en uitleg te geven aan de hand van demonstraties. Op de beurzen staan we met een kleine demonstratiebaan met het Dinamo Plug & Play systeem waarbij we met 2 digitale- en 2 analoge locs rijden. Het verschil tussen beide is vrijwel niet te onderscheiden.

Wij gaan voor een totaal pakket voor onze klanten. Naast advies over het systeem en de levering ervan gaan wij verder. Beginnende gebruikers krijgen hun startpakket persoonlijk geleverd aan huis waarbij wij meteen advies geven over de aanleg. Zodoende zijn wij op de hoogte van de situatie van de klant en kunnen wij goede support leveren.

Meer informatie over Dinamo vindt u op VPEB

Dinamo, computergestuurd rijden met alle voordelen van DCC en analoog, zonder de nadelen van DCC en analoog

 

MCC

MCC staat voor ModelCarController. Een mooi systeem gebasseerd op het Faller Car System maar dan vele malen verbeterd. Zo zijn de voertuigen voorzien van echt werkende verlichting en een decoder welke d.m.v een zendlus in het wegdek zijn commando's krijgt van de centrale. Zo krijgt u een voertuig met realistische rijeigenschappen zoals langzaam optrekken en afremmen, dim- en grootlicht, knipper- en remlichten. 

Domburg Train Support werkt nauw samen met iTrain in de ontwikkeling van iCar. 

 

iTrain

iTrain is een treinbesturingsprogramma wat gebaseerd is op een modern uiterlijk en de huidige wensen van de consument. Zo is de layout grafisch verantwoord en is ook de logica van het programma goed te begrijpen. De software zit in een snelle lift en jaarlijks verschijnt er een verbeterde versie op de markt. Zo is er sinds kort naast een iOS app ook een android app verschenen.

Zoals hierboven te lezen is, is Martin een van de bèta testers van het treinbesturingssysteem iTrain. Daardoor heeft hij al ruime ervaring en kennis met dit veelzijdige besturingssysteem. Binnen de support kan hij u adviseren met het instellen en maken van de database en layout.

Martin stond ook aan de wieg van een grote troef voor Dinamo gebruikers. Gebaseerd op een principe van de Picommit Draaischijf heeft de ontwerper dit verwerkt in de software voor andere toepassingen dan de draaischijf. Het is namelijk mogelijk om met 1 blokuitgang meerdere sporen aan te sturen door middel van relais. Een ideale oplossing voor het schaduwstation, het bespaart veel blokuitgangen. Dit concept is opgepakt door een aantal testers waardoor het nu een werkende feature is geworden.

Meer informatie over iTrain vindt u op iTrain

 

OC32

Een slimme print ontwikkeld door VPEB waarmee je op een slimme en goedkope manier 32 uitgangen kan gebruiken voor accessoires op de modelspoorbaan. Denk daarbij aan seinen, wissels en verlichting.

Een handig software programma laat u zelf bepalen welk gedrag een uitgang moet vertonen.

Onze support kan u adviseren, oplossingen verzinnen en uitwerken of de printen inregelen voor u. Kijkt u eens op ons youtube kanaal voor de vele mogelijkheden. 

 

Analoge en DCC Support

Wij bieden niet alleen onze support aan bij Dinamo, maar ook bij uw analoge- of dcc modelbaan. Wij kunnen u adviseren of helpen met de installatie ervan. Ook voor diverse relais oplossingen of het oplossen van storingen kunt u bij ons terecht.

 

Hierbij kunt u denken aan:

- hartstukpolarisatie

- schakelingen d.m.v. relais

- detectie oplossingen

- aansturing van wissels en seinen

- dag- nachtsimulatie

en veel meer. Het maakt niet uit of het doel een analoge of een digitale modelspoorbaan betreft. Op alle vlakken kunnen we u helpen het maximale uit uw hobby te halen. Vaak ziet u door de bomen het bos niet meer als u begint aan uw digitale avontuur. Laat u dan door ons verder helpen.

 

Baanplan ontwerpen door Domburg Train Support

Heeft u moeite om inspiratie te vinden voor het ontwerp van uw modelspoorbaan. Laat onze creatieve geest dan eens los op uw ruimte. Met een programma gaan wij aan de slag met de beschikbare ruimte en leveren wij u een baanplan op maat.

 

Aanleg van de infrastructuur 

Een klus die bij veel modelspoorders als vervelend word beschouwd: Rails en de bedrading. We vinden het allemaal mooi om naar te kijken maar het netjes aanleggen is een flinke klus. Wij kunnen deze werkzaamheden voor u uitvoeren. U moet dan denken aan het bevestigen van de rails en wissels, wisselaandrijvingen en de complete bedrading. 

Zoals u leest kunt u daarna ook door ons de electronica laten plaatsen en door ons in bedrijf laten stellen. Wij leveren een klus pas op als het rijd!!!!!!