Domburg Train Support

Nieuws

 

Wil je in het gevolg graag de nieuwsbrieven ontvangen? meld je dan aan op http://webshop.domburgtrainsupport.nl

 

Geachte abonnee,

Het leven na rail is weer in volle gang en zo langzamerhand begin ik steeds meer op voorraad te krijgen zodat ik sneller kan leveren vanuit mijn webshop. Alleen de VVP is zoals sommigen van jullie op Facebook hebben kunnen volgen een beetje een strijd geworden. Omdat er enorm veel vraag naar de print is gekomen zocht ik naar een leverancier die mij de printen kon leveren in grote aantallen. Door de toepassing van Reflow techniek resulteert deze productie ook in een betere kwaliteit en consistentie van het product.

Maar helaas blijkt dat de dikte van de printplaat hier roet in het eten werpt. De printplaat van de VVP is 0,8 mm dik en dat ik blijkbaar bij productie in Nederland 4-5 keer duurder dan de standaard dikte van 1,6 mm. Dit resulteert naast een verhoging in het verkooprijs van 5 á 7 euro ook in een vrijwel onmogelijke investeringsgrens. Een grens die ik als hobby ondernemer niet kan verantwoorden. Echter productie in China zie ik dan weer niet zitten in verband met garantie op kwaliteit, zij werken toch met andere marges als de Europese fabrikanten.

In goed overleg met Vincent hebben we besloten de stoute schoenen aan te trekken en zelf een Reflow Productie op te zetten. Weliswaar niet machinaal maar gewoon in kleine schaal met een oven en een temperatuurregeling zodat we in eigen beheer kleine hoeveelheden van 50-100 stuks kunnen produceren. Voordeel daarvan is tevens dat we dan zelf de kwaliteit van de VVP kunnen waarborgen. De komende week begint Vincent met de eerste testen en als die positief zijn dan verwacht ik eind van de maand of begin april weer te kunnen leveren.

Wel heb ik besloten om de prijs te verhogen van € 9,95 naar € 12,95. Dit geeft mij wat meer ruimte om betere producten aan te schaffen en het dekt de ontwikkelingskosten beter.

Al met al hoop ik een verbeterde VVP in de markt te kunnen zetten tegen betere levertijden dan voorheen. En natuurlijk 100% uit eigen oven!!


Staffelkorting

Naast dit wil ik mijn vaste klanten een voordeel geven die ook voor mij een positief effect kan hebben. Zoals jullie weten ben ik sinds kort dealer van een heleboel merken en daar bestel ik met regelmaat. Echter moet ik bij een aantal leveranciers een minimaal aantal aanhouden waardoor vaak een levertijd wat langer duurt dan men zou willen. Bijvoorbeeld de Chinese Laisdcc vereist een bestelling van 100 decoders. Dat vraagt om een investering van meer dan 1000 euro. Maar dit geld uiteraard ook in zekere maten voor andere merken zoals Kuehn, Doehler & Haass, ESU of Peho-KKK.

Ik wil daarom mijn vaste klanten de mogelijkheid bieden om te profiteren van inkoopkortingen, ook wel bekend als staffelkorting! Dit kan leiden tot flinke kortingen op decoders, maar niet alleen decoders. Alle producten van leveranciers waar ik dealer van ben.

Neem bijvoorbeeld Kuehn:

1 decoder kost € 26,90

Bij voorbestelling van 5 stuks kan ik ze leveren voor € 25,00

Bij voorbestelling van 10 stuks of meer kan ik ze leveren voor € 22,50

 

Hoe werkt dit?

U richt een email aan info@domburgtrainsupport.nl o.v.v. Staffelkorting (gewenst merk)

Hierin geeft u aan wat uw gewenste aantallen zijn en ik antwoord u met uw staffelkorting. Dit vermeld ik niet in een aparte lijst omdat er zoveel variaties zijn dat zou ten kosten gaan van het overzicht.

Vervolgens krijgt u van mij de staffelprijs en bij akkoord de factuur. Na betaling staat u ingeschreven, en bij voldoende aantallen wordt er ook besteld.

 

Weer een stukje service waarmee ik hopelijk veel klanten blij kan maken en het mij als ondernemer een stukje makkelijker om in te kopen.


Als laatste:
18 & 19 maart ben ik weer te bezoeken op de modelspoorbeurs in Zutphen!!!