Domburg Train Support

MDF Servobeugel

Met veel trots willen wij u graag op de hoogte stellen van een nieuw soort servobeugel. Niet van metaal of kunststof maar van hout. Het klinkt misschien een beetje vreemd in de oren, echter de functionaliteit van dit ontwerp zorgt ervoor dat u niet langer dure kosten hoeft te maken om uw servo’s goed te positioneren onder uw wissels en seinen.

 

 

De meeste servobeugels die u in de winkel aantreft zijn gemaakt van metaal of kunststof, dit merkt u ook direct aan het prijskaartje. Wilt u een paar beugels dan is het nog te overzien, echter bij grote aantallen zult u het zeker merken in uw portemonnee. Hetzelfde geld ook voor mijn demonstratie baan Schellenbach die in totaal meer dan 300 servo’s zal huisvesten.

 

Hierdoor ben ik op zoek gegaan naar een betaalbare variant die zowel functioneel als duurzaam is. Ik heb in samen werking met Wesley Munnik en MCC Modelcarparts diverse ontwerpen voorbij laten komen en ook diverse materialen met elkaar vergeleken. Totdat we op lasergesneden MDF stuitte met een dikte van 3 mm. Ondanks de zeer lage ontwikkelingskosten was ik in eerste instantie nog niet overtuigd van de kwaliteit. Nadat ik afgelopen week een test exemplaar voor mij had liggen was ik meteen overtuigd van de sterkte en functionaliteit. 

 

De MDF constructie is uiterst sterk en stabiel. In de houder past zowel een Turnigy Tg9 als een HXT900 servo. Door de sleuven is deze in hoogte verstelbaar, hierdoor is het positioneren van de arm een simpele taak. De servo kunt u bevestigen door de bij de servo meegeleverde schroeven, of met schroeven 2.9 mm. Laatstgenoemde vindt u tevens in onze webshop en kent absoluut mijn beste ervaringen met het verwerken van de beugels. 

 

De servobeugel wordt gebouwd geleverd of als bouwpakket. Ook kunt u bundels van tien stuks kopen van beide artikelen tegen voordelige bundelprijzen. 

 

Inmiddels beginnen de servobeugels zich te vestigen in het standaard assortiment van de modelspoorder. In het eerste half jaar na de lancering van de beugels zijn er al ruim 1000 stuks in omloop en het aantal stijgt flink. Hierbij vindt ik de feedback van de gebruiker zeer belangrijk.

 

De servobeugels kunt u bestellen via onze webshop