Domburg Train Support

LocBuffer

Kent u het probleem dat digitale locs soms haperen op wissels en oneffenheden? Dit is op te lossen met een buffercondensatorschakeling. Dit is niet nieuw, het bestaat al heel lang en er zijn al veel artikelen over geschreven. Ook in SMD is wel het een en ander op internet te vinden. 

SMD is een perfecte techniek toepasbaar in N-spoor en door het kleine formaat van SMD is het mogelijk om een goede capaciteit aan buffer in te bouwen in een locomotief. Een condensator laad zich op met spanning en bij het wegvallen daarvan ontlaad hij zich waardoor de dip word opgevangen.

Zie hier een filmpje van de Hobbytrain V20 van Marco Haringa voorzien van 300 mF buffercondensatoren

Momenteel kennen wij twee soorten condensatoren. De normale Tantaan condensatoren en de half zo kleine koolfilm condensator. Laatstgenoemde is niet vaak gebruikt omdat deze ook twee keer duurder is dan de Tantaan variant.

De LocBuffer wordt geleverd in zowel een 16V als een 25V variant. Voor de mooiste resultaten raadt ik de 16V versie aan bij een baanspanning van 15V. Indien uw centrale boven de 16V baanspanning geeft dan bent u aangewezen op de 25V variant. 

Ik kan de schakeling voor u inbouwen of u deze als bouwpakket aanbieden in onze webshop.