Domburg Train Support

iTrain & iCar

iTrain

iTrain biedt een eenvoudige oplossing om uw modelbaan met de computer te besturen, vooral als u alleen gedeelten van de baan wilt automatiseren en de rest zelf wilt bedienen. Automatische blokbeveiliging voorkomt bijvoorbeeld botsingen en u bepaalt zelf welke trein handmatig en welke volledig automatisch volgens een geselecteerde route bestuurd wordt.

Moderne softwaretechnieken maken het mogelijk om het programma te draaien op alle gangbare besturingssystemen zoals Windows, macOS en Linux. Client/Server-architectuur maakt het mogelijk om extra computers te gebruiken als extra overzichten of bedieningselementen. Het schakelbord is traploos in te zoomen en heeft de mogelijkheid om een extra overzicht van de totale baan ernaast te zetten. Ook kunnen extra tabbladen aangemaakt worden om de baan op te splitsen.

Het is niet nodig om lang te studeren om iTrain te kunnen gebruiken. Begin met de baan te tekenen en koppel daarna de seinen en terugmelders aan de blokken en geef de wissels tussen de blokken aan. Dat is al voldoende voor automatische blokbeveiliging. Een route definiëren is vervolgens niet meer dan de volgorde van de blokken kiezen, maar uitgebreidere mogelijkheden zijn ook mogelijk. In het geval van een modern systeem als de ECoS of de Central Station 1 en 2, zal iTrain alle locomotieven inclusief functies importeren, zodat u nog sneller aan de slag kunt.

Voor meer informatie: klik hier om naar de site te gaan

 

iCar

iCar biedt een eenvoudige maar ook geheel nieuwe manier om uw modelauto's met de computer te besturen. Auto's bevinden zich in rijstroken. Daarbinnen houden ze onderling afstand op basis van berekende posities in de rijstrook. Daarvoor is het wel nodig dat de auto's ingemeten worden en er in de rijstrook terugmelders zitten om de positie te controleren en te corrigeren.

Overview

iCar is gebouwd op dezelfde basis als het programma iTrain. Daardoor werkt het ook op vele besturingssystemen waaronder Windows, macOS en Linux en is het schakelbord traploos in te zoomen. Door middel van een licentiesleutel wordt bepaald of u treinen, auto's of allebei kunt aansturen.

Voor meer informatie: klik hier om naar de site te gaan

iCar wordt gedistribueert door MCC ModelCarParts

 

Domburg Train Support en de iTrain productlijn

DTS levert zoals bekend aan u diverse digitale systemen, als een van de béta testers van dit programma en servicepunt van iTrain wil ik mijn klanten het totale pakket kunnen bieden als zij hun modelbaan automatiseren.

DTS kan u helpen bij de aanschaf, installatie en gebruik van het programma iTrain. 

Voor iCar maak ik gebruik van de kennis van MCC ModelCarParts

Naast advies kunt bij DTS ook terecht voor de aanschaf van een licentie of upgrade, hierbij kunt u rekenen op eerste lijns support via social media kanalen zoals Skype, WhatsApp of via het software programma Teamviewer. Daarnaast kunt u ook persoonlijke support verwachten in Harderwijk of bij u thuis!!!

 

Hieronder vindt u de verschillende iTrain en iCar paketten. Naast de nieuwprijzen zijn er ook upgradeprijzen van versie 3 naar versie 4, tevens kunt u in de huidige versie ook upgraden tussen de paketten.

Upgradeprijzen iTrain

Upgradeprijzen iCar

 

Prijzen iTrain 4.x 

(onderliggende updates van versie 4 zijn geheel gratis)

 

FunctionaliteitLiteStandardPlusProfessional
Handmatige besturing
Flexibel schakelbord
Wisselstraten (memory)
Blokbeveiliging
Acties
Volledig automatisch rijden -
Decoderprogrammeren - -
Meerdere digitale systemen / interfaces tegelijk - -
Gebruik meerdere computers in een netwerk - - -
Extra schakelbord & overzichten - - -
Aantal locomotieven 256 256 256 Onbeperkt
Aantal magneetartikelen 256 256 256 Onbeperkt
Aantal melders 256 256 256 Onbeperkt
Aantal blokken 128 128 128 Onbeperkt
Prijs € 99 € 179 € 229 € 299

 

FunctionaliteitiCariTrain plus CarsiTrain Ultimate
Flexibel schakelbord
Acties
Volledig automatisch rijden
Decoderprogrammeren -
Meerdere digitale systemen / interfaces tegelijk -
Gebruik meerdere computers in een netwerk - -
Extra schakelbord & overzicht - -
Aantal locomotieven - 128 Onbeperkt
Aantal auto's 128 128 Onbeperkt
Aantal magneetartikelen 128 256 Onbeperkt
Aantal melders 128 256 Onbeperkt
Aantal rijstroken 64 128 Onbeperkt
Prijs € 149 € 299 € 399