Domburg Train Support

Analoge Servo Besturing ASB

Een controller die uniek is in zijn soort en die aan een veel gevraagd gemis een antwoord biedt. Er zijn vele gebruikers voor wie digitale aansturing nog een brug te ver is, of die digitaal aansturen van accessoires simpelweg niet interessant vinden. Deze groep gebruikers sturen hun wissels en scenery aan met de hand door middel van schakelaars op een bedientableau. Een manier die bij elke modelspoorder wel bekend is. Deze gebruikers maken vaak gebruik van magneetbedieningen voor wissels, seinen en slagbomen. Een oplossing die veel nadelen kent ten opzichte van servo besturing.

Servo besturing is niet alleen goedkoper in aanschaf, maar ook vele malen zuiniger, betrouwbaarder en mooier dan de klikklak magneten. Echter heb je voor servo besturing een hardware nodige met software om de servo's te bedienen. Hier zijn wat oplossingen voor via een handvol aanbieders van kleine printen. Echter missen deze oplossingen de mogelijkheid om met een servo ook een relais te kunnen schakelen. Deze relais hebben twee wisselcontacten waardoor het mogelijk wordt om hartstukken te polariseren en terugmelding te creëren voor de stand van de wissel.

Tot heden was dit alleen te realiseren met een OC32 of zelfbouw middels Arduino. Dit is echter een mooie oplossing voor de gevorderden en experts onder ons. Maar voor de gewone modelspoorder was er nog geen oplossing, tot nu!!!

 

ASB

De Analoge Servo besturing (ASB) is een unieke innovatie van Domburg Train Support in samenwerking met Vincent Bogers. Wat maakt de ASB nu zo uniek?

  1. Twee servo’s aansturen met ieder een eigen tuimelschakelaar
  2. Met elke servo schakelt een relais mee op zijn middenstand
  3. Elk relais heeft 2 wisselcontacten voor bijvoorbeeld puntstukpolarisatie, statusmelding of geluid activatie
  4. Simpel instelbaar middels 3 drukknoppen
  5. Elke servo heeft zijn eigen instelbare snelheid
  6. Enigste benodigdheden is een gelijkspanning voeding tussen de 7 en 35 VDC

De ideale oplossing voor de modelspoorder die graag zijn wissels met de hand wilt bedienen. Dankzij deze oplossing is het bijvoorbeeld voor N-spoorders een stuk makkelijker om met Peco Code 55 te rijden!

 

Speciaal voor de ASB is er een handleiding geschreven

 Maar ook een Tutoriele video.

De ASB komt in twee varianten:

Meer informatie vindt u in onze webshop