Links Ellen, rechts Martin

Domburg Train Support

Ook wel DTS genoemd, een dienstverlenende onderneming opgericht in 2015 door Martin Domburg. Voor die tijd actief als installatietechnicus en motorcoureur op nationale en internationale circuits. Toen hij een punt zette achter zijn motorsport carrière heeft hij zijn oude hobby weer opgepakt. Een snelle leercurve in het toen voor hem onbekende wereldje van digitale besturing bracht in 2015 een service die andere gelijkgestemden kon begeleiden met installatie en gebruik van het hybride Dinamo besturingssysteem, het gebruik van iTrain en grotendeels digitaal ombouwen van modelspoor modellen. In 2019 heeft Martin zijn actieve baan als Meet- en regeltechnicus opgezegd en werd de stap gezet om als ondernemer het concept van DTS verder uit te bouwen. In 2020 is Ellen in het bedrijf ingestapt met haar onderneming "De kleine cateraar". Samen runnen ze nu het bedrijf versterkt door een groep enthousiaste vrijwilligers.

'Wij willen een totaal leverancier zijn die de modelspoor hobbyist kan begeleiden van ontwerp tot scenery, en alles wat ertussen zit."

Hoe het allemaal begon

In 2010 kwam door de financiële crisis een einde aan het actieve motorsport leven van Martin, zoekend naar een nieuwe invulling van zijn vrije tijd werd al snel de link gelegd naar zijn oude jeugdliefde; modelspoor. Als installatietechnicus van beroep was de stap naar het digitale computergestuurde aspect van deze hobby als snel gemaakt. De leercurve was stijl door het ontbreken van de nodige informatie en ondersteuning waarop er werd besloten hier wat aan te doen. In 2015 werd dan ook het bedrijf Domburg Train Support opgericht.

De bijkeuken waar alles begon

Workshops aan de achtertafel

Werkplek in de garage

Een simpele werkplek werd ingericht in de bijkeuken van de toenmalige woning in Harderwijk. Waar het testen van techniek, en voornamelijk het digitaal maken van n-spoor modellen werd uitgevoerd. Al snel werden er ook workshops gegeven aan de achtertafel, en begonnen Martin voorlichting te geven op beurzen met daarbij een mobiele ombouwservice. Hierbij werd DTS bijgestaan door een vaste club vrienden en vrijwilligers die nog steeds actief zijn voor DTS.

In de winter van 2016 was deze ruimte alweer te klein geworden, en werd de garage omgebouwd tot werkplaats. Hier werd al gebouwd aan de grote modelspoorbaan Stadt Schellenbach, maar nu ook aan een groeiend bedrijf. Inmiddels maakte de webshop zijn entree, en begon Martin bekendheid te krijgen door het produceren van specials en het geven van adviesgesprekken aan startende modelspoorders.

In 2017 was ook de werkplaats met zijn 12 m2 alweer te klein en werd de werkplaats verhuisd naar het huidige pand aan de Telgterweg in Ermelo, waar vroeger de werkplaats van het motorraceteam gevestigd was. Hier werd een nieuwe werkplaats ingericht met een oppervlakte van 32 m2 en ook de modelbaan Stadt Schellenbach werd mee verhuisd naar Ermelo. Later in 2019 verhuisde het gehele gezin naar Ermelo.

Vanaf dat moment is DTS in een stroomversnelling terecht gekomen, het werd steeds drukker. Het duurde dan ook niet lang tot Martin in 2019 zijn baan als Meet- en Regeltechnicus opzegde, om fulltime met DTS aan de slag te gaan. Met een werkplaats, ombouwservice, webshop, workshops, beurzen en de installatieservice kwam het bedrijf in de lift. Totdat de Covid pandemie in maart 2020 zijn intrede deed. Ineens waren er geen beurzen meer, geen workshops en ook kwam de installatieservice stil te liggen.

In plaats van opgeven, zag Martin kansen in de pandemie toen bleek dat de belangstelling voor modelspoor begon te groeien. In 2020 ging het roer volledig om. Er werd afscheid genomen van workshops, en een nieuw concept bedacht genaamd Hobbydagen. In mei 2020 ontstond het idee om een fysieke winkel te openen. Hiervoor heeft ook Ellen haar baan als groepsleidster opgezegd om samen met Martin het avontuur aan te gaan. Zoals we gewend zijn van Martin en Ellen, als er een idee is..... In september van dat jaar opende zich aan de Fokko Kortlanglaan 2a in Ermelo sinds decennia weer een modelspoorwinkel, en werd DTS een Vennootschap onder Firma! Een droom die waarheid werd voor Martin en Ellen.

Naast de winkel is er voor Ellen direct nog een droom die werkelijkheid werd, haar eigen cateringbedrijf. Als nevenactiviteit van DTS is "de kleine Cateraar" opgericht waarin Ellen belegde borrelplanken en High tea arrangementen levert.

De werkplaats in Ermelo

Domburg Train Support staat er medio 2021 goed voor. Met een fysieke winkel ingericht op N-Spoor en digitale techniek, goede samenwerking met collega's en een trouwe groep toegewijde vrijwilligers. Maar ook een eigen lijn van digitale producten die in samenwerking met Vincent Bogers worden ontwikkeld. Een goed gevulde webshop met meer dan 15.000 producten, een installatieservice en toonaangevende serviceverlening.

Domburg Train Support is UW partner in uw modelspoorhobby!